двухплотностной утеплитель роквул

У чому особливість теплоізоляції подвійної щільності

В асортименті товарів Rockwool представлено  кілька продуктів, які складаються з двох щільностей. Якщо говорити простими словами, то плита має два шари: верхній – жорсткий та нижній – м’який. Ці два шари щільно скріплені між собою, створюючи одне ціле. Таке рішення є унікальним у своїй сфері, бо є розробкою саме компанії Роквул. Вони перші і єдині вивели на ринок такий продукт, перевівши утеплення на новий рівень. Цей утеплювач представлений для таких застосувань:

  • Для штукатурного фасаду
  • Для вентильованого фасаду
  • Для плоскої покрівлі

Які теплотехнічні характеристики у двошарової теплоізоляції

Головною відмінністю такого рішення є те, що нижній шар м’який з більшою товщиною. Він легко адаптується під дрібні нерівності, щільно прилягаючи  до поверхні завдяки цьому. Також тепло краще утримується завдяки більшій кількості повітряних осередків. Верхній шар є твердим і  створює ідеально рівну поверхню, на яку зручно як наносити штукатурку, так і укладати дахове покриття.

Що з цього виходить? Завдяки такій комбінації кінцева вага істотно зменшується у порівнянні з твердими плитами, досягаючи прекрасних теплотехнічних характеристик за допомогою нижнього шару. Одним з найважливіших плюсів верхнього шару є те, що він стає придатний і для штукатурення (наприклад, Frontrock Max E), і для створення експлуатованих покрівель.

Навіщо використовувати утеплювач з подвійною щільністю

В цілому можна виділити кілька основних переваг використання такого рішення:

  1.  Зовсім відпадає потреба у проведенні утеплення в два шари. Існують технології, при використанні яких утеплення формується з використанням утеплювачів різної товщини, найчастіше вона застосовується в будівлях с плоским дахом. Першим шаром укладається  м’яка теплоізоляція з хорошим коефіцієнтом теплопровідності (вона відповідає за збереження тепла). Зверху на неї укладається жорстка теплоізоляція, надаючи їй міцності.
  2. Спрощений монтаж. При укладанні матеріалу  в два шари, зростає необхідність у збільшенні кількості кріплень і часу на їх установку. Використовуючи лише один, монтаж проходить значно швидше, а необхідна кількість дюбелів зменшується.
  3. Знижена вага. Такі плити мають меншу вагу, ніж при комбінації двох різних. І ще меншу, якщо використовувати для фасаду  тільки жорсткі плити.
  4. Знижена вартість. Усі ці фактори впливають на зменшення вартості не тільки самого  матеріалу, а і його монтажу. Двошаровий утеплювач коштує дешевше, ніж необхідна товщина жорсткої плити. Зменшена вага спрощує монтаж і робить товар дешевшим. Ще одним плюсом є те, що завдяки меншому навантаженню зникає необхідність у зміцненні фундаменту. Також це дешевше, ніж використовувати два різних шари теплоізоляції.

Як бачите, така технологія дозволяє суттєво  економити. Такого результату та ефекту змогли досягти тільки Роквул, постійно вдосконалюючи свою продукцію та покращуючи технології виробництва.

Цікава стаття по темі: «Чим краще утеплити будинок зовні?»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *