зачем нужна звукоизоляция стен

Звукоізоляція стін квартири зсередини: навіщо її робити і що для цього потрібно

Останнім часом звукоізоляція стін знаходить все більшу популярність серед населення через те, що кожна людина в місті, навіть частково, прагне до самоти і тиші. Якраз для цих цілей і необхідна шумоізоляція.

Навіщо потрібна звукоізоляція квартири?

Причин для такого рішення може бути безліч, нижче наведені лише основні і найпоширеніші з них:

  • Галасливі сусіди
  • Новобудова з поганих матеріалів
  • Розділення квартири на зони, щоб кожний її мешканець не заважав іншим своїми діями

Практично основною проблемою для всіх жителів міських багатоповерхівок є гучні сусіди. Трапляється так, що одні слухають телевізор на повній гучності до пізньої ночі, інші гучно ходять, бігають чи танцюють. Найбільший дискомфорт створюють сусіди-музиканти. Саме через це все більше людей починають цікавитися темою звукоізоляційних матеріалів. Це дозволяє виключити небажаний шум з вашого життя і ізолювати себе від нього майже повністю.

За останні роки кількість новобудов зросла дуже сильно і ,на жаль, якість цих новобудов не завжди відповідає очікуванню через гонитву за дешевими цінами. Використання дешевих матеріалів стає однією з причин поганої шумоізоляції. А недоліки, викликанні цими умовами, мешканці виправляють вже за власний рахунок і своїми силами.

Ще одна проблема для співмешканців – це різні інтереси, уподобання та графік, що не співпадає. Для того, щоб уникнути цієї проблеми, слід зробити звукоізоляцію перегородок. Ви збережете свої нерви і потурбуєтесь за спокій усіх мешканців житла.

Матеріал для звукоізоляції стін

Для цих цілей сьогодні використовуються абсолютно різні матеріали. Слід зауважити, що ефективність деяких вельми сумнівна.

роктон для звукоизоляции стенНаприклад, базальтова вата Rockwool Rockton ідеально підходить для цих цілей , бо спеціально розрахована для шумоізоляції стін і перегородок. Її ефективність доведена випробуваннями і продемонстрована на відео нижче. Хаотичне розташування волокон і висока щільність (50 кг / м3) забезпечують прекрасні шумопоглинаючі властивості, яких складно домогтися, використовуючи інші аналоги. Що важливо, при цьому плити жорсткі і не дають усадки протягом періоду експлуатації. Тому Rockwool Rockton – це кращий матеріал для звукоізоляції стін.

Як зробити звукоізоляцію стін?

Звукоізоляція вже існуючих стін проводиться за допомогою побудови додаткового каркаса, безпосередньо базальтової плити і гіпсокартонних листів. Для цього на готову капітальну стіну монтується металевий каркас, між балками якого встановлюється плита, а зсередини він обшивається гіпсокартоном. Останній необхідний для створення естетичного вигляду приміщення.

Варто зауважити, що кам’яна вата – екологічно чистий продукт, який виробляється з натурального каменю. Вона є абсолютно нешкідливою як для людини, так і для навколишнього середовища (що дуже важливо). Тому її без сумніву і страху можна використовувати всередині приміщення. Більш докладно про особливості ви можете прочитати в статті: Що таке кам’яна базальтова вата.

Конструкція із застосуванням базальтової вати Роктон приведена нижче на малюнку.

  1. Існуюча стіна / перегородка;
  2. Профілі каркаса;
  3. Тепло- і звукоізоляційний шар з плит ROCKTON;
  4. Гіпсокартонна плита.

 

 

 

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *