теплоизоляция для труб

Теплоізоляція для труб

Теплоізоляція застосовується не тільки для таких очевидних конструкцій, як стіни, дах, підлоги, перекриття, а й для труб опалення, вентиляції та інших інженерних комунікацій. Але навіщо їх ізолювати, запитаєте ви? На це існує кілька причин:

  • Якщо це труби опалення, то їх ізоляція потрібна для того, щоб тепло не втрачалося по дорозі, при чому це стосується як опалення, так і гарячої води
  • Якщо це вентиляція, то також для збереження потрібної температури
  • Естетичний зовнішній вигляд, вата з фольгою дозволяє приховати комунікації і зробити їх більш охайними

Яка буває теплоізоляція для труб

Трубний утеплювач може відрізнятися за такими параметрами:

  • Тип: рулонний, циліндри, плити (для повітроводів прямокутного перерізу)
  • За температурою застосування: до 50, до 250, до 560, до 660
  • За товщиною
  • По діаметру (для циліндрів)
  • За наявністю покриття (фольга, пвх, клеюча основа, армована сітка)

В першу чергу необхідно визначити той матеріал, який буде підходити під експлуатаційну температуру. Наступний параметр – це потреба в збереженні естетичного зовнішнього вигляду, а також захисту вати від конденсату, слід звернути увагу на продукти, що вкриті фольгою або ПВХ. Якщо ж в цьому немає необхідності, можна використовувати виріб без спеціальних покриттів.

 

види технічної ізоляції

Для труб великого діаметру слід використовувати рулонний утеплювач, в допомогу буде клейова основа, яка дуже допомагає в монтажі. Для невеликого діаметру оптимально буде використовувати циліндри. Якщо багато вигинів і колін, підійде матеріал Flexorock, який можна спокійно згинати під потрібним кутом, при цьому він не втрачає своїх властивостей.

Підвищена міцність досягається використанням армованої сітки, зазвичай вона застосовується для високотемпературних продуктів технічної ізоляції.

Для повітропроводів прямокутного перетину існують спеціальні плити. Так, наприклад, Industrial Batts Black з одного боку покриті скловолокном. Воно необхідне для того, щоб з вати не вивітрювались волокна під сильним натиском повітря.

Як правило, необхідність в ізоляції труб виникає в промислових або адміністративних об’єктах. У таких випадках вона повинна відповідати деяким вимогам, в тому числі пожежній безпеці для того, щоб об’єкт можна було ввести в експлуатацію. Тому для вибору краще звернутися до фахівця, який допоможе прорахувати товщину і підкаже тип, а також надасть всі необхідні документи.

Для приватного використання важливо відповідально підібрати продукт з міркувань економії, адже скоріше за все будуть ізолюватися труби опалення. Тому для уникнення зайвих тепловтрат необхідно правильно підібрати продукт.

Можливо вам буде цікаво: «Чому теплоізоляція покрита фольгою»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *