Утепление кирпичного дома минеральной ватой

Чим краще утеплити будинок з цегли?

Рішення утеплити будинок, а в нашому випадку – це будинок з цегли, призведе до менших витрат на опалення взимку і ми відчуємо більш комфортне літо, тому що ізольований будинок мінімізує потік, як холоду, так і тепла.
Опалення будинку в першу чергу є великим капіталовкладенням, а це означає, що він буде продовжувати функціонувати протягом наступних кількох десятків років.

Утеплення будинку або квартири впливають на:
1. Витрати на опалення
2. Надійність
3. Комфорт

Який утеплювач краще для звичайної і силікатної цегли?

Кам’яна вата або ізоляція з пінополістиролу для зовнішніх стін ідеально підходять, завдяки своїм теплоізоляційним властивостям і вибір одного з них залежить, в першу чергу, від переваг для клієнта. Однак слід пам’ятати, що деякі технології виготовлення теплоізоляції пророкують використання тільки кам’яної вати або пінополістиролу і ні за яких обставин не можуть використовуватися як взаємозамінні.

Мінеральна вата – це один з найпопулярніших варіантів ізоляції, їй характерна хороша теплоізоляція. Але при цьому, вона погано реагує на потрапляння вологи, в цьому випадку рекомендується захистити вату способом гідроізоляції. Це допоможе продовжити термін служби і не створить благодатний грунт для розмноження грибка і цвілі. Матеріал стійкий до високих температур і не гниє. Мінеральну вату можна використовувати не тільки для ізоляції зовнішніх стін цегляного будинку, але і для ізоляції димоходу в котельні або у ванній кімнаті. Слід пам’ятати, що цей утеплювач безпечний для навколишнього середовища. Його екологічні характеристики роблять її матеріалом, з найбільшим попитом.

Зазвичай використовується ізолятор, такий як пінопласт, який характеризується низькою вартістю і високою ізоляцією. Слід враховувати, що матеріал не поглинає вологу, але в той же час він володіє високою займистістю. У житлових будинках не рекомендується використовувати його, але часто внутрішня ізоляція цегляних стін здійснюється з використанням піни.

пенопласт и пенополистирол

Пінополістирол має схожі властивості. Серед позитивних його переваг можна виділити низьку паропроникність і високу міцність. Властивості цього матеріалу зберігаються навіть при дуже високих рівнях вологості. Це робить його універсальним у використанні і економічно вигідним. Його можна використовувати не тільки для ізоляції цегляного (із силікатної або звичайної цеглини) будинку зсередини або зовні, але і для створення ізольованого сліпого простору, тому що ця структура характеризується більш тривалим терміном служби. Пінополістирол повністю не схильний до впливу вологи. Проте, має низький рівень абсорбування вологи.
Кожен з представлених матеріалів має свої плюси і мінуси, вибрати необхідний вам допоможуть фахівці, кваліфіковану консультацію яких ви можете отримати зателефонувавши нам.

Порівняльна характеристика утеплювача для цегляного будинку

Характеристики

Мінеральна вата ROCKWOOL

FASADE BATTS OPTIMA

Пінопласт Полимер-Славутич

ПСБ-С-25

Екструдований пінополістирол

БАТЭПЛЕКС

номінальна щільність, кг/м3 110   15,5   35
теплопровідність, Вт/м·K 0,042  0,039  0,03
група горючості НГ  Г1  Г4
термін ефективної експлуатації, не менше 50 років 25 років 50 роківт

Класифікація горючості утеплювача:

НГ – не горючий матеріал;
Г1 – слабо горючі;
Г2 – помірно горючі;
Г3 – нормально горючі;
Г4 – сильно горючі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *