Каменная вата

Базальтова вата – ціна вашого тепла

Мінеральна вата – один найпопулярніших матеріалів для теплоізоляції житлових будинків та інших споруд. Такі матеріали для домашньої ізоляції мають хороший коефіцієнт теплопередачі, на відміну від інших. Це стосується також і її ціни. Вона абсолютно виправдовує свою вартість, не залишаючи шансів для інших матеріалів. Таких, наприклад, як пінополістирол. Він залишається набагато дешевшим, але не варто забувати, що саме вата з базальту має екологічні характеристики, що дуже важливо для житла.

Що таке кам’яна вата?

Каменная ватаЦе продукт з натуральної сировини – базальтовий камінь. Перш ніж він перетвориться в плиту або ізоляційний мат, він повинен пройти складний виробничий процес. Перший етап – це піч, в якій камінь або пісок піддаються повної плавці при температурі до 1400 ° С. Рідина, як вулканічна лава, накачується до тонких ниток. Після того, як просочили сполучною (органічної смолою) утворюється плита, яка твердне в печі і розрізається. З 1 м³ скла або каменю виходить близько 60 м³ матеріалу.

Що ще необхідно знати:

– Мінеральна вата характеризується високою стійкістю до високої температури і пожежі. Пінополістирол, на відміну від неї, має самозатухаючі властивості, проте він легко горить і плавиться.

– Витримує температури до 700 ° C. Додатковою перевагою є те, що шерсть не піддається впливу гризунів, що робить її додатковим бар’єром.

– При виборі типу штукатурки, використовуваної для ізоляції, варто пам’ятати, що пінополістирол допускає всі види для використання, тоді як у разі ізоляції з мінеральної вати акрилова штукатурка не повинна використовуватися для запобігання випаровування надмірної вологи. У разі мінеральної вати – для неї ідеальна силікатна або силіконова. Варто також відзначити, що кожна штукатурка володіє достатньою паропроникністю, якої досить, щоб впоратися з цією вологістю. Найпопулярніша акрилова штукатурка не повинна використовуватися для вовни через її підвищену дифузійну стійкість.

Утеплення будинку за допомогою мінеральної вати.

утепление домаВажливо знати, що при ізоляції будинку, коефіцієнт λ (лямбда), що визначає теплопровідність даного матеріалу відповідає від 0,045 до 0,032 Вт / (м · К). Чим нижче його значення, тим більш сприятлива теплоізоляція. Так само, має дуже високий коефіцієнт перенесення вологи. Це особливо важливий нюанс, який ми можемо використовувати при будівництві дерев’яних будинків. Ізоляція з її допомогою гарантує повну паропроникність. Це пов’язано з можливістю природної саморегуляції рівня вологості в житлових приміщеннях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *