Зачем нужна фольгированная изоляция

Чому теплоізоляція вкрита фольгою

В асортименті практично будь-якого виробника утеплювачів представлена фольгована теплоізоляція. Це може бути базальтова вата, пінопласт або пінополістирол, в будь-якому випадку знайдеться хоча б один вид, який вкритий фольгою.

У тих, хто коли-небудь стикався з ізоляцією труб, що проходять через приміщення або ж лазні, не виникає питання щодо необхідності таких покриттів. У інших вони можуть виникнути. Спробуємо розібратися для чого необхідний утеплювач покриттів фольгою з однієї сторони.

Навіщо потрібна фольгована теплоізоляція?

Насправді можна виділити всього 3 причини, через які слід використовувати такий тип утеплювача:

  • Необхідність зберігати естетичний зовнішній вигляд
  • Віддзеркалення тепла
  • Захист від конденсату

фольгированная изоляция труб базальтовая ватаПри ізоляції труб, які проходять на відкритій ділянці приміщення, необхідно зберегти більш-менш естетичний зовнішній вигляд, не забуваючи захищати матеріал від конденсату. Для таких випадків найкраще використовувати  рулонну фольговану ізоляцію. Алюмінієва підкладка цього матеріалу має типовий металевий колір, тому не особливо буде відрізнятися від голих труб, зберігаючи таким чином інтер’єр у нормальному стані.

 

изоляция каминовПри ізоляції камінів може знадобитися також ефект відбиття. Цього  можна досягти, використовуючи  фольгований утеплювач. З цією ж метою його використовують в лазнях і саунах, дозволяючи зберігати усе тепло в приміщенні.

Жоден теплоізоляційний матеріал не любить вологу. Різниця лише в тому, наскільки для нього це катастрофічно, тому краще виключити усілякі контакти з водою. У випадку утеплення лазні або сауни базальтовою ватою слід пам’ятати про характерну для них наявність постійного гарячого і вологого повітря. При цьому застосовується утеплювач Alu Lamella Mat і монтаж цього матеріалу виконується фольгою всередину. Це дозволяє зберегти більше тепла та не потрапляти вологому повітрю на вату.

 

изоляция бани утеплитель с фольгойВарто пам’ятати, наприклад про те, що для ділянок труб, які проходять на вулиці, використовувати фольговану теплоізоляцію категорично заборонено! Справа в тому, що фольга швидко втрачає свій зовнішній вигляд і цілісність, приваблюючи своїм блиском багатьох птахів. Це теж  скорочує термін служби матеріалу. Тобто використовувати  його  немає абсолютно ніякої необхідності, оскільки з часом матеріал абсолютно прийде в непридатність і комунікації доведеться заново ізолювати.

Важливо не забувати про те, що для різних конструкцій необхідно використовувати різні вироби. Безумовно, існують  універсальні вироби, але і на них також поширюються деякі обмеження по експлуатації. Це може бути і максимально допустима температура, і захист зі скловолокна від видування волокон в повітроводах та інше. Особливо слід дотримуватися рекомендацій при використанні технічної ізоляції, до якої висунуті значно вищі особливі вимоги. Детальніше ви можете прочитати в статті: «Утеплювач Rockwool – теплоізоляція для всіх будівельних і інженерних конструкцій»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *