утепление под клинкерную плитку

Утеплення під клінкерну цеглу

клінкерна цегла для фасадуКлінкер доступний в різних кольорах: від білого до бежевого, жовтого, коричневого і цілого ряду нерівномірних кольорів, затінених сірим і чорним. Пастелі, пурпурні або зелень рідко зустрічаються, але їх прихильники також знайдуть щось для себе, так як пропозиція виробників включає в себе клінкерні глазуровані елементи, доступні у всіх кольорах веселки. Клінкерна цегла може бути не тільки гладкою, але і з неправильною структурою, піскоструминною або покритою подряпинами. Клінкер вважається дорогим матеріалом. Однак через його довговічность він може використовуватися протягом багатьох років, не вимагаючи обслуговування (за умови, що він був належним чином укладений, як годиться за технологією). Клінкерна цегла класична червона є найбільш бюджетною, за більш оригінальні кольори ми будемо платити більше.

Найкраще вибрати фасад клінкеру на етапі проектування, тому що він повинен бути забезпечений відповідно ширшої шириною фундаменту. Фасад клінкерної цегли або облицювальної цегли дуже естетичний і міцний. Його неважко побудувати. Щоб насолоджуватися ним протягом багатьох років, і він виконував свої функції, вам необхідно звернути увагу на деталі його реалізації.

Клінкерна цегла – це матеріал, який охоче вибирається для поліпшення вигляду фасаду, а заодно і утеплення будинку. Клінкер міцний, стійкий до пошкоджень, низької і високої температури. Згодом фасади клінкерної цегли не псуються, на них не з’являється цвіль, бруд погано прилипає до них, а якщо це відбувається, домішки легко видаляються з фасаду, промиваючи його мийкою під тиском. Клінкерна цегла створюється в процесі випалу суміші глини і піску при 1100 ° С. Залежно від типу сировини і технології виробництва цегли вони відрізняються за розміром, кольором, структурою і параметрами. Найважливішою особливістю клінкерної цегли є здатність до поглинання, яка визначає довговічність. Найменше поглинання – близько 0% – мають глазуровані цеглини, а найбільше – 10-16% – звичайна клінкерна цегла. Найбільш популярними є повні або порожні машинні цеглини з поглинанням 4-6%.

Під час укладання цегли, клінкер встановлюється в поєднанні зі сталевими анкерами до стіни носія. Ви також можете ізолювати несучу стіну спочатку, а потім побудувати фасад з клінкерної цегли. Для цієї мети використовуються спеціальні анкери або анкери, угвинчені в готові стіни. Анкери, що з’єднують стіну завіси і конструкційну стінку, зазвичай представляють собою сталеві основи діаметром 4-6 мм або сталеві плоскі штирі. Кількість кріпильних елементів на квадратний метр стіни залежить від товщини ізоляції, сили вітру в даній області і поверхні стіни. Передбачається, що п’ять штук на 1 м кв. досить. Тільки навколо віконних і дверних прорізів, щоб посилити з’єднання стін, анкери повинні бути розташовані більш щільно.

утеплення клінкерного фасаду

У тришаровій стіні з клінкерним фасадом рекомендується використовувати повітряний зазор, якщо в якості теплоізоляції використовується волокнистий матеріал, такий як мінеральна вата Rockwool. Вона ідеально підійде як утеплювач під клінкерну цеглу. Повітряний зазор, зазвичай 2-4 см, залишається між ізоляцією і стінкою. Для вентиляції в вертикальний шов між цеглою вставляється спеціальна «вентиляційна коробочка» кожні 4-5 цегли в першому ряду по периметру будинку, і 4-5 цегли в передостанньому ряду біля даху. Обов’язково треба встановити таку ж вентиляцію під і над вікнами, і для дверних прорізів. Завдяки цьому можливий потік повітря в зазорі, а також волога, яка може бути зібрана там буде уходити з потоком повітря (волога теплоізоляція погіршить теплові параметри всієї стіни).

Вентиляція утепленого фасаду

Фронтрок макс еFRONTROCK MAX E – фасадна плита з подвійною щільністю призначена для теплоізоляції будівель в безшовних системах теплоізоляції (ETICS або BSO).
Така плита має унікальну конструкцію з подвійною щільністю. Її зовнішній шар виконаний з твердої мінеральної вати з високою щільністю, що робить її стійкою основою для механічного кріплення, армування штукатурки. Особливо загартований верхній шар плити захищає фасад від шкідливого впливу зовнішніх механічних і атмосферних чинників. Внутрішній шар плити виконаний з еластичної мінеральної вати. Завдяки цьому легше відрегулювати його навіть на нерівну стіну і звести до мінімуму появу лінійних теплових мостів. Чудові теплові властивості нової плити роблять ізоляцію, виконану з використанням панелей FRONTROCK MAX E ефективною, та захищають будівлю від втрати тепла. Оголошений коефіцієнт теплопровідності продукту λ складає 0,036 Вт / мК – це найнижчий коефіцієнт на ринку для плит з мінеральної вати такого застосування. Саме ці характеристики роблять їх ідеальним варіантом для застосування під клінкерну цеглу.

FRONTROCK MAX E характеризується дуже хорошими механічними властивостями – це перший фасадний продукт на ринку, для якого опір точковому навантаженню при деформації 5 мм PL (5) = 250 Н. Однак його міцність на розтягнення, перпендикулярна поверхні (розриву) TR = 10 кПа. Крім того, зберігання продукту не є проблемою через те, що плити утеплювача невеликого розміру 1000 х 600 мм, що економить місце, як на складах, так і на будівельних майданчиках.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *