Утеплитель для частного дома FRONTROCK 35

Утеплювач для приватного будинку Frontrock 35

Збільшення тарифів на енергоресурси змушує задуматися багатьох людей про утеплення своїх будинків. Адже в 20 столітті в Україні ніхто особливо не звертав уваги на витрати тепла в зимовий період. Електроенергія і газ коштували копійки, і утеплювати будинки і дах ніхто не поспішав. Сьогодні більшість людей або вже утеплили свої будинки, або розглядають варіанти утеплення.

Утеплення приватного будинку

Найпоширеніший варіант для утеплення приватного будинку – це так званий «мокрий фасад», коли утеплювач кріпиться до зовнішніх стін, а після на нього наноситься штукатурка. На сьогоднішній день – це найпоширеніша і економічно вигідна система утеплення. Як утеплювач використовують пінопласт або базальтову вату.

Згідно теплових характеристик пінопласт і базальтова вата не дуже відрізняються, а за експлуатаційними властивостями є ряд відмінностей, які суттєво впливають на вибір.

Для житлових будинків все частіше і частіше використовується базальтова вата, незважаючи на відмінність у ціні, на даний момент це найекологічніший матеріал. Ще з позитивних особливостей варто відзначити негорючість і паропроникність. Висока паропроникність дає можливість «дихати» стінам, і мінімізує ймовірність утворення грибка або цвілі в приміщенні.

Утеплювач фронтрок 35

ROCKWOOL – FRONTROCK 35

На початку 2019 року, компанія ROCKWOOL презентувала на ринку України утеплювач для фасаду з базальтової вати FRONTROCK 35.

Безперечною особливістю всієї продукції РОКВУЛ є низький коефіцієнт теплопровідності. Тут варто відзначити кілька нюансів, які допоможуть Вам прийняти рішення при виборі утеплювача з базальтової вати.

Волога негативно впливає на теплопровідність утеплювача і чим більше її частка в утеплювачі, тим гірше будівля буде зберігати тепло. Багато виробників проводять лабораторні випробування з абсолютно сухими зразками, і дають цю інформацію споживачеві як основу для розрахунків. Насправді важливо знати теплопровідність в реальних умовах, коли невелика кількість вологи присутня у базальтовій ваті. Для цього в розрахунках необхідно використовувати коефіцієнт теплопровідності в умовах експлуатації – λБ.

Новинка розрахована на утеплення приватних будинків і може похвалитися низьким коефіцієнтом теплопровідності λБ = 0,0373 Вт/(м·К), високою межею міцності на відрив шарів (> 10 кПа) і ідеальною геометрією плит. Для рівного фасаду і простого нанесення штукатурки, точність розмірів базальтової плити грає важливу роль – це значно впливає на товщину штукатурного шару.

Фасад повинен бути не тільки теплим, але і красивим, тому базальтова вата ROCKWOOL піддається додатковій термічній обробці, це виключає можливість появи плям, які можуть з’явитися внаслідок дії базальту, що не розплавився.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *