Утеплювач Rockwool – теплоізоляція для всіх будівельних та інженерних конструкцій

Rockwool – компанія, яка виготовляє теплоізоляційні матеріали з базальтової вати. Продукція відома завдяки своїм високим теплоізоляційним показникам, а також довгому терміну служби. Ще однією важливою особливістю є те, що асортимент теплоізоляції Роквул представлений великою кількістю продуктів, які орієнтовані на застосування в конкретній конструкції. Це дозволяє максимально адаптувати матеріал під передбачуване навантаження, а значить зробити його ще більш якісним.

В цілому весь асортимент продукції Роквул можна поділити в залежності від сфери застосування для:

  • Скатної та плоскої покрівлі
  • Всіх видів фасадів: штукатурних, вентильованих, під приклейку плитки
  • Підлог і перекриттів
  • Технічна ізоляція трубопроводів, повітропроводів
  • Ізоляції лазень і саун
  • Вогне- та високотемпературного захисту.

Утеплювач Роквул для даху

Теплоізоляція скатної покрівлі. При приватному житловому будівництві важливо приділити особливу увагу утепленню мансардного даху, адже через нього виходить до 18% тепла, а влітку він піддається постійному впливу сонця, через що нагрівається і в приміщенні стає нестерпно спекотно. При ізоляції скатного даху можна використовувати відносно нежорсткий матеріал, тому що в даному випадку відсутня усадка.

При промисловому або багатоквартирному будівництві необхідний матеріал для утеплення плоского даху. Для цього застосовуються дуже жорсткі плити, які здатні витримувати навантаження. А у випадку з експлуатованою покрівлею рекомендується застосовувати вату з двома щільностями. Міцний верхній шар здатний витримувати статичне навантаження у вигляді обладнання та динамічне, якщо на даху обладнана тераса або шляхи комунікації.

Ознайомитися з усіма утеплювачами для даху можна в розділі «Покрівля, мансарда»

Фасадні утеплювачі

Для різних типів фасадів необхідно використовувати різні види утеплювача. Загалом фасад може бути:

  • штукатурний
  • вентильований
  • під приклейку плитки
  • шаруватою кладкою

І в залежності від виду необхідно вибирати матеріал, який буде відповідати призначенню. Ні в якому разі не можна ігнорувати рекомендації. Найбезпечнішим наслідком може стати просто переплата, а в гіршому випадку доведеться заново переробляти весь фасад.

Цікава стаття «Що таке вентильований фасад?»

Утеплення підлоги та перекриття

При теплоізоляції підлоги необхідно використовувати жорсткий, але в той же час тонкий утеплювач, що б не забирати корисний об’єм кімнати. Він повинен витримувати постійні навантаження меблів і ходьби людей, тому до його жорсткості пред’являються особливі вимоги.
Але матеріал залежить також і від типу будови підлоги. Для підлоги під стяжку застосовуються жорсткі плити, для підлог на лагах можна застосовувати і більш м’яку вату.

Утеплення лазень і саун

Для лазні і парильні потрібна виключно фольгована ізоляція і монтувати її треба саме  фольгою всередину. Це робиться з тієї причини, що волога буде конденсуватися на ваті і постійний вплив пари спричинить за собою втрату властивості самої вати.

Технічна ізоляція і вогнезахист

Для ізоляції трубопроводів і повітропроводів застосовується спеціальна базальтова вата. Її вибір залежить від температури застосування. Також для внутрішнього застосування необхідні фольговані продукти. Для труб застосовується як рулонний матеріал, так і вироби в циліндрах

Для вогнезахисту використовуються тільки ті продукти, які отримали відповідні сертифікати, підтверджені пожежними інстанціями. Вони витримують високі температури протягом тривалого часу. До таких належить ProRox WM 950

Асортимент Роквул – це теплоізоляція для вісх видів конструкцій. Ви завжди знайдете необхідну Вам ізоляцію! 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *