звукоизоляция под натяжной потолок

Звукоізоляція під натяжну стелю

Шум з квартири сусідів зверху – дуже поширена проблема. Враховуючи, що при будівництві забудовники не приділяють цьому належної уваги, з цією ситуацією може зіткнутися кожен. Шумоізоляція квартири може бути зроблена декількома способами з використанням різного виду матеріалів. У цій статті ми розглянемо найоптимальніші рішення і види ізоляції стелі.

Найкращим варіантом звукоізоляції від сторонніх звуків зверху є плаваюча стяжка з використанням мінеральної вати. Якщо будинок новий, і Ваш сусід зверху в процесі ремонту, то можна з ним домовитися про ці деталі, але що робити якщо ремонт вже зроблений? В цьому випадку допоможе звукоізоляція стелі мінеральною ватою.

Матеріал для звукоізоляції стелі

Найпоширеніші види мінеральної вати – це скловата і базальтова вата. При капітальному ремонті ми радимо використовувати базальтову вату товщиною 50 мм і більше. Щільність плит зазвичай коливається в районі 35-60 кг/м3, тому навантаження на перекриття буде невисоке, а монтаж не буде складним. Скловата коштує трохи дешевше, але ефективний термін служби її буде набагато менше (5-15 років), тому її можна розглядати тільки як тимчасовий варіант.

Звукоізоляція стелі

Для отримання максимального ефекту звукоізолююча конструкція повинна складатися з 2 типів матеріалів:

  1. Звукопоглинаючий матеріал – має волокнисту, пористу або зернисту будову. Базальтова вата невисокої і середньої густини відмінно впорається з цим завданням.
  2. Звуковідбиваючий матеріал – як правило гіпсокартон або акустичний гіпсокартон.

звукоізоляція стелі
При такій конструкції звукові хвилі частково поглинаються базальтової ватою і відбиваються від твердої поверхні в зворотньому напрямку. Між базальтовою ватою і гіпсокартоном необхідно залишити невеликий повітряний зазор, розмір якого визначається індивідуально.

Звукоізоляція під натяжну стелю

Звукоізоляція натяжної стелі сильно відрізняється від підвісної. Базальтова вата кріпиться за допомогою дюбеля-парасольки і у разі потреби використовується клей. Натяжні стелі зазвичай робляться з ПВХ плівки або синтетичної тканини і не будуть відбивати звукові хвилі як гіпсокартон.

звукоізоляція під натяжну стелю

Для максимального ефекту після базальтової вати повинен йти твердий матеріал, здатний “відбивати звук”. Для спрощення конструкції і мінімізації товщини звукоізолюючої системи ми пропонуємо використовувати кашовану базальтову вату компанії ROCKWOOL – WENTIROCK MAX F. Як відомо, скло вважається дуже хорошим звуковідбиваючим матеріалом, тому склохолст, нанесений на зовнішню частину плит, буде виконувати роль гіпсокартону. Така конструкція мінімально скоротить висоту стель і буде справлятися з поставленим завданням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *