из чего делается базальтовая вата

З чого робиться базальтова вата?

Мінеральна вата – камінь і скло – натуральний ізоляційний матеріал. Природні ресурси використовуються для його виробництва. У технологічному процесі майже сто відсотків відходів сировини повертається у виробничий цикл. Тільки мінеральна вата, серед всіх ізоляційних матеріалів, поєднує в собі такі переваги: ​​дуже хороша теплоізоляція (має низький коефіцієнт теплопровідності), незаймистість і вогнестійкість, відмінні звукопоглинаючі властивості, стабільність розмірів і форми, механічна міцність у поєднанні з природною пружністю, біологічна стійкість, термодинамічна стабільність волокна, стійкість до вологи і висока паропроникність.

Базальтова вата і скловата виробляються з мінеральної сировини. Кам’яна вата утворюється з базальту при виплавці при температурі понад 1400 ° С. Скловата виготовлена з кварцового піску і склобою, виплавленого при температурі близько 1000 ° С.

З чого робиться базальтова вата

Кар’єр базальтового каменя

Тепловий комфорт та енергоефективність.

Хороша теплоізоляція також сприяє енергоефективності будівлі, тобто скорочує споживання енергії, необхідне для його комфортного використання.

Велика частина енергії і, отже, наші гроші поглинаються будівлями. Більше 40% енергії, доводиться на будівлі. Цілих 34 відсотки з них споживається в житлових будинках. Найбільші втрати енергії викликані неправильною теплоізоляцією даху, підлоги, стін і вікон. Майже 60 відсотків енергії йде через неправильно ізольований дах і зовнішні стіни.

Щоб уникнути цього, на етапі проектування і будівництва необхідно забезпечити належну систему ізоляції, матеріали найкращої якості і їх професійну збірку.

Належним чином утеплена будівля дозволяє знизити потребу в теплі взимку, одночасно знижуючи потребу в холоді влітку, і, таким чином, підвищує рівень енергоефективності, отримуючи більш високий енергетичний клас.

А як щодо старих будинків? Правильна ізоляція старого будинку може заощадити до половини витрат на опалення. Завдяки термомодернізації тепловий комфорт зміниться, тому що ми перестанемо відчувати холод, внутрішня температура буде стабільною і легко адаптується до наших очікувань, не оплачуючи величезні рахунки за опалення.

Пожежна безпека.

Ми не думаємо про пожежу, тому що ніколи не стикаємося з такою ситуацією. Але чи зробили ми все, щоб зробити наш будинок безпечним? Звичайно, ви повинні бути зацікавлені в цьому на етапі проектування вашого будинку. Протипожежної безпеки будівель сприяє відповідний вибір негорючих ізоляційних матеріалів, які гарантують пасивний протипожежний захист і активні заходи протипожежного захисту, такі як детектори диму або вогнегасники.

Мінеральна вата є найбезпечнішим ізоляційним матеріалом, тому що вона не горюча.

Мінеральна вата має найвищий клас реакції на вогонь відповідно до європейської класифікації (найчастіше А1). Це означає, що такі матеріали не горять і не підтримують розвиток вогню. Під час пожежі вони можуть виділяти мінімальну кількість газів, що надходять з палаючого сполучного, яке є органічною речовиною.

Акустичний комфорт.

Нам подобається, коли навколо нас тихо. Однак чи знаємо ми, які елементи будівництва наших будинків впливають на це? А погану акустику будівлі неможливо відремонтувати без дорогих вкладень. Акустична ізоляція є дуже важливим параметром всіх будівельних перегородок – стін і стель. Тому варто вибирати теплоізоляційні матеріали для будівництва будинку, які при використанні не змінять свої властивості і гарантують досягнення параметрів, передбачуваних у проекті. Давайте зробимо так, щоб в нашому будинку було тихо.

Довговічність.

У виробах з мінеральної вати використовується сполучна для зчеплення волокна і гідрофобізатори, які підвищують стійкість до вологи. Стійкість до вогню і високої температури – це природні властивості вовни, а не властивості, отримані в ході технологічних процесів і засновані на хімічних сполуках – сповільнювачах. Шерсть не потребує антипірени. При тривалій експлуатації в закритих приміщеннях з матеріалу, хімічні сполуки можуть вивільнятися значно нижче будь-яких прийнятних рівнів і стандартів, з часом зникаючи без шкідливого впливу на здоров’я. Відсутність будь-якого негативного впливу мінеральної вати на здоров’я підтверджується дослідженнями відомих дослідних установ.

Важливою особливістю мінеральної вати є її паропроникність. Завдяки цьому значно знижується ризик утримання вологи в приміщенні і, отже, розвитку цвілі і грибків, що може завдати шкоди нашому здоров’ю.

Мінеральна вата безпечна. Це підтверджується науковими дослідженнями в багатьох країнах і, перш за все, безпечним, безвідмовним використанням в мільйонах будинків і офісів по всьому світу. Наукові дослідження ясно показують, що мінеральна вата з каменю і скла безпечна при виробництві, складанні та використанні всюди, де дотримуються принципи, рекомендовані виробниками.

Базальтова вата - екологічність

Базальтова вата – екологічність.

Використання переробленого матеріалу в процесі виробництва є відповідальною про-екологічною політикою виробників мінеральної вати.

Ми, як власники і користувачі будинків, також впливаємо на захист навколишнього середовища. Одним з факторів є правильна ізоляція будівель, для зменшення витрат теплової та електричної енергії. Велика частина енергії в будівлях використовується для опалення та охолодження. Це становить дві третини загального споживання енергії для нежитлових будівель та понад 70 відсотків в житлових будинках.

Добре ізольований будинок означає не тільки економію в нашому портфелі, але і благотворний вплив на довкілля, доводячи, що жодної шкоди від базальтової вати немає.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *