кашированная базальтовая вата

Кашована базальтова вата для вентфасада

Кашована базальтова вата – сучасне рішення для вентильованих фасадів.

Вентильовані фасади набувають все більшої популярності в Україні. Це пов’язано з тим, що в даний час фасади будівель все частіше повинні бути складними і в той же час простими. Зовнішня оболонка будівлі повинна захищати інтер’єр, запобігати витоку тепла і забезпечувати необхідну герметичність. У той же час фасад повинен відповідати естетичним вимогам та добре вписуватися в навколишнє середовище. Виконання цих різноманітних і багатосторонніх вимог – дійсно складне завдання. І кожен хоче, щоб його будинок порадував не тільки жителів, але і перехожих і інших спостерігачів. Вибір фасаду – важливе рішення – ринок дуже різноманітний, він створює безліч варіантів щодо матеріалів і кольорів. Сьогодні ми розповімо вам особливості вентильованих фасадів і необхідності їх утеплення і чому варто інвестувати в це.

Великою перевагою вентильованих фасадів є тепловий комфорт, який вони надають мешканцям. Вентильовані фасади утворюють підструктуру, шар ізоляції стін і зовнішнє облицювання. Сутність вентильованого фасаду – вентиляційна порожнеча, яка утримується між шаром ізоляції і оболонкою.

Таке утеплення забезпечує збереження тепла взимку, мінімальні витрати на фасад будівлі протягом усього терміну служби. Крім того, це гарантує ефект охолодження влітку. При високих температурах зовні він відображає сонячне випромінювання, а вентильований простір забезпечує охолоджуючий ефект.

Раніше утеплювач для вентфасада, як правило, захищав гидробарьер. Це давало гарантію того, що мінвата не набере вологи, а її волокна не будуть схильні до вітрових навантажень. Для поліпшення характеристик і надійності конструкції виробники базальтової вати ROCKWOOL випустили спеціальну серію кашированной вати. Кашована вата ROCKWOOL WENTIROCK MAX F – це двошарова плита, з одного боку покрита скловолокном. Менш щільний шар плити дозволяє адаптуватися до всіх нерівностей стіни. Склополотно захищає утеплювач від вітрових навантажень, які особливо сильні при великій висоті фасаду, а також не дозволяє волозі потрапляти всередину плити. Також кашований шар паропроникний, а це значить, що утеплювач не буде набирати вологу всередині себе, і збереже свої теплоізоляційні властивості. Іншими словами, стеклохолст виконує функцію гідробар’єру, тільки в цьому випадки – це більш надійне і довговічне рішення.

Кашированная вата

Кашована вата ROCKWOOL  – WENTIROCK MAX F

Зменшена лямбда плит з кашованої вати Rockwool допомагає відповідати новим вимогам і гарантує оптимальний рівень теплоізоляції фасадів, відокремлених фасадами зі скла, композитних панелей, листа, каменю і сайдингу. На додаток до високої теплоізоляції, кам’яна вата ROCKWOOL дозволяє значно поліпшити акустичний стандарт приміщень.

Протипожежні вимоги до нових конструкцій дуже високі, особливо якщо це великі торгово-розважальні комплекси або державні установи. Плити мають найвищий клас реакції на вогонь НГ (не горить), завдяки чому матеріал підсилює пасивний протипожежний захист будівлі.

Нові вимоги в області ізоляції і теплового захисту будівель означають, що в разі вентильованих фасадів при розрахунку коефіцієнта теплопередачі U необхідно враховувати поправки, пов’язані з методом фіксації ізоляційного матеріалу і самих стінових шарів. Величезний вплив надають монтажні консолі системи висотних панелей. Часто ізоляційних прокладок під консолями недостатньо, щоб звести до мінімуму мости холоду, і тільки зміна матеріалу з самого популярного алюмінію до нержавіючої сталі може змінити остаточний коефіцієнт теплопередачі U стіни.

Кашована базальтова вата – це вдосконалений утеплювач, який спрощує монтаж конструкції, робить утеплення більш надійним і довговічним.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *